Bustidningen

För dig som vill få veta lite - annat…

Att fånga nya väljare… (4 mars 2017)

Ingen minns en fegis. Och ingen vill hellre minnas en tråkmåns
De av mig fetmarkerade orden beskriver på pricken - min uppfattning - av de lokala politiska partierna. Och, det måste jag medge, denna min uppfattning bygger nog på det intryck de lyckats förmedla mig sedan jag flyttade in på Vallgatan 1 år 2014. Där jag nu inte bor kvar…

En hel del är jag också påverkad av ett "årsmöte" hos VtL och ett flertal besök på Kommunfullmäktigemöten. Likaså har alla partierna - utom VtL - vänt mig ryggen när jag (vänligt) bett om information från dem.
Detsamma kan jag nog säga om Vingåker som kommun.
En aning märkligt finner jag.

Så där - då vet du det ;-)

Nåväl - det finns stunder då jag tror att de lokala politiska partierna vill locka till sig nya väljare. Eller i alla fall få behålla dem de fick vi senaste valet.
De stunderna bli allt glesare vill jag påstå att jag anser - enär jag då och då tittar in på deras hemsidor (och facebook-sidor) och ser vilket eländigt oengagerande trams de strör kring sig.
Vill dock peta in här att jag tror nog att de politiskt verksamma i Vingåker är hedervärda människor som "vill oss allt gott". Men nog kan jag tycka att de kunde göra det med en större dos humor och med lite tuffare attityd.

OK - det är ju i alla fall lördag och jag ska inte bli långrandig - hoppas jag.

Men jag tror att du håller med mig när jag anser att man - som politiskt parti - måste vara synlig för att kunna skapa en personlig kontakt med Vingåkersborna. Ska man lyckas med det ska man förstås inte tro att man gör det genom att vara "Feg och/eller tråkig". Vill jag gärna tro att de som bor i vår kommun också tycker.
Eller genom att offentliggöra sina mångordiga men tradiga "stolta visioner"- lika trovärdiga som skapelseberättelsen i Bibeln.

Men se - det är just det partierna idogt håller på med - de få gånger de överhuvudtaget skänker VÄLJARNA en äkta tanke.
Märker jag på deras oengagerade sätt att berätta om sig själva och sina visioner.

Jag måste stoppa in en gammal favorit: "Hälften av Vingåkersborna är dummare än genomsnittet".

Om man då som politiskt parti huvudsakligen därefter använder sig av att "Vi vill" och så därefter rabblar upp sina långa listor av trista förslag som: "fartkameror i Läppe" eller "bättre trygghet vid busshållplatserna".
Då får jag för mig att de partierna (de är flera, om nu inte alla) har för sig att det inte är hälften - utan minst 70 procent av Vingåkersborna som är dummare än genomsnittet.

Och så kommer man sådana här annonser:
Jodå - det budskapet kan ju den enklaste begåvning förstå.


Men annonserna är inte alls skapade av VtL utan är ett (egentligen) ganska trist exempel - jag har åstadkommit - för en tid sedan för att visa dem att de - åtminstone - bör visa en betydligt mer personlig attityd mot omgivningen för att vinna väljarnas sympati. Mina propåer mottogs ganska svalt - men de lade i alla fall ut bilden på sin FB-sida.

Nja - bättre, tuffare, annat kan jag - tänkte jag sent i natt (under påverkan av ett glas rött Grillo 89 kr) och så åstadkom jag denna annons nedan för SD - som de alltså inte har en aning om och därför är helt oskyldiga till. Har heller inte frågat dem "om lov".
Det var sent i natt och - vinet gjorde mig nog en smul kaxig… ;-)

En bild säger mer än tusen ord - kan du ha i tanken när du tittar på det här smått "annorlunda sättet" att tvinga sig in i folks huvuden. INGEN - missar den.
Och ett parti som har modet att våga sticka ut näsan på det här sättet har nog den fina grundsynen om Vingåkersborna  - att där är det högst 20 procent av dem som är dummare än genomsnittet och därför inte förstår det underliggande budskapet i annonsen.
Men de får väl gå till de andra då…

Eftersom det är jag som producerat bilden så är det förstås också min uppfattning - och anser då att man som parti borde våga erbjuda någonting mer kryddstarkt än fiskpinnar värmda i brödrosten och ljummet potatismos därtill.
För att citera Clemens…

Häpp!


Och blir sittandes i funderingar kring hur jag då ska kunna få några fyndiga tankar över hur jag ska kunna åstadkomma något "intressanta annonser" om de övriga partierna.
Känns segt - för vad har de för kul, särskiljande intressant att bygga på?
Egentligen…